Background Image

predstava za decu

VILE I SESTRICE

Starija sestra Nevena i mlađa Milica ostale su same kod kuće. Nevena je dobila zadatak od roditelja da Milicu uspava pre nego što se oni vrate iz bioskopa. U početku Neveni to nikako ne polazi za rukom, a priča se širi i ka mnogo važnijim i lepšim temama kao što su simpatije, drugarstva, zdrava hrana, higijena, priroda i ona najvažnija, sestrinska ljubav. Milica je zapravo radoznala devojčica koja tokom predstave postavlja niz zanimljivih životnih pitanja, a Nevena je kao starija sestra uči važnim lekcijama. Na tom putu ka spoznaji novih životnih polja, Neveni i Milici pomažu njihove najbolje drugarice SESTRICE VILE koje kroz svoje prelepe i poučne pesme daju savete i svaku nedoumicu rešavaju.
Predstava “Vile i sestrice” je interaktivni komad s pevanjem koji govori o sestrinskoj ljubavi i odrastanju. Predstava je inovativna i autentična i zbog toga što je ceo sadržaj autorsko delo, u kojem su sestre Belošević pisale tekst, a sestre Gobović songove (muziku i tekstove) . Sve je začinjeno nizom koreografija osmišljenim specijalno za ovu predstavu. 

Screenshot

U predstavi igraju:

Marija i Marina Gobović (33) : sestre bliznakinje, intepretatorke tradicionalne i etno pop muzike, diplomirane pravnice. Muzikom se bave od najranijeg detinjstva, od 5 godine života. Uporedo sa redovnim školovanjem teklo im je i muzičko obrazovanje. Dobitnice su mnogobrojnih muzičkih nagrada i priznanja. Samo u prethodnoj godini nagradjene su sa čak 4 prestižne nagrade - Prvi Oskar Srbije, Balkanske nagrade, Dame godine i Beogradski pobednik. Održale su puno koncerata, kako u zemlji, tako i u inostranstvu. Imaju objavljena 2 albuma u izdanju “City records”, oba inspirisana balkanskom muzičkom tradicijom. Prvi pod nazivom “Zora”, a drugi pod nazivom “Probudi se”. Sarađivale su sa velikim imenima u svetu muzike - Merima Njegomir, Usnija Redžepova, Oliver Njego, Eleonora Barudžija, Dejan Petrović, Saša Milošević Mare, Milutin Popović Zahar i mnogi drugi...Upravo su objavile njihov 3 album, namenjen najmlađima, gde su sestre Gobović autori svih pesama, muzike i tekstova.

Tamara (29) i Aleksandra (30) Belošević : Tamara - diplomirana glumica Fakulteta dramskih umetnosti u Beogradu u klasi prof. dr Vladimira Jevtovića. Igra u pozorištu Dadov i Slavija u Beogradu. Izdvajamo predstave "Kako ubiti suprugu i zašto?", "Bolje jesti kolače umesto muškaraca","Zvezde i talenti, seriju "Vojna akademija" film “Dnevnik mašinovođe”…. Bavi se edukacijom dece mladih i odraslih u saradnji sa Centrom za kulturu u Aranđelovcu kao i samostalno, i to u oblasti dramskih umetnosti i javnog nastupa. Takođe, sihronizuje animirane filmove za decu. Voditelj je emisije “Kulturni centar” na RTS-u.
Aleksandra - diplomirana glumica Akademije umetnosti Novi Sad u klasi prof. Ljuboslava Majere, master diploma pod mentorstvom reditelja Harisa Pašovića. Igra u Srpskom narodnom pozorištu i SKC "Fabrika" Novi Sad, i pozorištu “Pinokio” u Beogradu. Predstave: "Ćelava pevačica", "Život na visokoj nozi", "Mravlji metež" “Brak mrak”, “Ribarske svađe”… Film: "Branio sam Mladu Bosnu", serije Sinđelići “Santa Maria della Salute”, “Jutro će promeniti sve”... Dugogodišnji predavač glume u školi mjuzikla “Eudven” i saradnik na radionicama iz oblasti dramskih umetnosti sa sestrom Tamarom. 

Captioned Image

Marija i Marina Gobović (33)

Captioned Image

Tamara (29) i Aleksandra (30) Belošević

Predstava za decu
"Vile i sestrice"

Likovi:

MILICA.......................................... ALEKSANDRA BELOŠEVIĆ
NEVENA........................................ TAMARA BELOŠEVIĆ
VILA SESTRICA STARIJA............... MARIJA GOBOVIĆ
VILA SESTRICA MLAĐA............... MARINA GOBOVIĆ 

SCENOGRAFIJA: ANDRIJANA ALEKSIĆ
KOREOGRAFIJA: DANIEL ROMANOVIĆ
REŽIJA: TAMARA BELOŠEVIĆ
Screenshot