Background Image

Album za decu

image

Album za decu - "Deci na dar"

Prvi album u duhu izvorne muzike “Zora”, Sestre Gobović su izdale 2014. godine za muzičku kuću City records. Ceo album je uradio kompozitor i tekstopisac Saša Milošević Mare sa kojim Marija i Marina Gobović uspešno sarađuju duži niz godina. Na albumu se nalaze poznate pesme izvorne muzike prilagođene ritmovima 21. veka, sa željom da ih približe mlađim generacijama.

Naredne godine, Sestre Gobović su izdale svoj drugi album pod nazivom “Probudi se”, koji je, takođe, inspirisan balkanskom muzičkom tradicijom. Kao saradnici na albumu pojavljuju se Andrej Andrejević, diplomirani etnomuzikolog, kompozitor i muzički producent, kao i Miloš Pavlović, pijanista i docent na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu. Sa svojim bendom “Gobo Sisters” 2016. godine održale su solistički koncert u Sava Centru, pod sloganom “Lepota je u tradiciji”. Sarađuju sa mnogim umetnicima, kao što su Biljana Obradović Bixy, Marinko Rokvić, Dušan Svilar, Eleonora Barudžija i drugi, kao i sa trubačkim orkestrom Dejana Ilića.

Treći album sestara Gobović “Deci na dar” koji je objavljen 2018. godine u potpunosti je posvećen najmlađim ljubiteljima muzike. Kao autori na albumu pojavljuju se Sestre Gobović koje su uradile sve tekstove, kao i kompletnu muziku. U rad sa decom su uključene i kroz vođenje škole pevanja i hora “Slavujčići” koji su namenjeni deci uzrasta od 4 do 14 godina talentovanim za muziku.